Ledarskribent gick i taket över dokumentärfilm om Putin

Sydsvenskans ledarskribent Mats Skogkär idiotförklarade den 14 augusti i en artikel den amerikanske regissören Oliver Stone då han kallade denne för ”nyttig idiot i Moskva” och för att hans dokumentärfilm om Vladimir Putin är ett ”uppkok av desinformation och alternativa fakta”. Med andra ord menar han att dokumentärfilmen är propagandistisk och enligt hans mening hade inte SVT ”pumpat ut” nästan fyra timmars dokumentärfilm om Vladimir Putin om den hade producerats av och för Kreml. Samtidigt idiotförklarade han också i sin artikel Sveriges TV-tittare då han ansåg att de lämnades i sticket och att dem skulle i de flesta fall ha begränsade kunskaper om Ryssland och deras aggressioner mot Ukraina. Detta är en ren skymf. Men dokumentärfilmens syfte är väl att informera TV-tittarna!

Vidare menade Skogkär också att Oliver Stone är olämplig i egenskap av intervjuare eftersom han bara är intresserad av att vidarebefordra lögnerna om Putin. Man kan också hos Skogkär urskilja ryssofobi då han menar att Ryssland i dokumentärfilmen porträtteras som ansvarstagande och en rationell internationell aktör.

Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.