Högerextremisterna utbuade och massivt stöd för de utvisningshotade ungdomarna på Medborgplatsen

Högerextremisterna i Stå upp för Sverige hade utlovat en stor manifestation på Medborgarplatsen den 19 augusti mot de afghanska ungdomar som sedan några veckor sittdemonstrerar där. Ja, nazister från hela Sverige skulle komma och i stort sett rensa upp bland invandrarslöddret. I efterhand kan man konstatera att det var mycket snack och litet verkstad – som så ofta med högljudda fascister och nazister. Fåtalet högerextremister drunknade nämligen i ett hav av stöd till de utvisningshotade afghanska ungdomarna.

Ingrid Eckerman, en av aktivisterna mot avvisningar av afghanska ungdomar, skriver direkt riktat till Stå upp för Sverige: ”Ni var 150 ”sverigevänner” när ni var som flest. Vi var över 1000 afghanvänner när vi var som flest. De största och flesta svenska flaggorna fanns på vår sida – många med rött hjärta på”.

Ordkrig var det mesta nazi-extremisterna lyckades åstadkomma, men de överröstades snart av buanden och slagord från den motsatta sidan. Resultatet var att de droppade av efter en förlorad konfrontation där de inte fick tillfälle att tillgripa våldsamheter.

Ungdomarnas talesperson Fatemeh tackade för alla vuxnas stöd och närvaro, och vi kan konstatera att det finns en stor, handgriplig solidaritet med utvisningshotade flyktingar i Sverige!

Marina Weilguni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.