Terrorattackerna skakar Katalonien

Torsdagskvällens förödande terrorattack på turistgatan La Rambla I Barcelona dödade enligt katalanska myndigheter 13 människor och skadade minst 100 då en skåpbil körde in i en folkmassa.

Totalt har nu tre gärningsmän gripits. De två första arresterades i samband med terrorattacken i Barcelona. Idag har polisen gripit ytterligare en gärningsman i staden Ripoli belägen i nordöstra Barcelona.

Utöver terrorattacken i Barcelona har ytterligare två attacker ägt rum tidigt idag på morgonen i kuststaden Cambrils där fem gärningsmän bärandes på bombbälten dödades av polis.  I det andra terrorattentatet i staden Alcanar skedde en explosion i närheten av ett hus. Terrorattackerna i Barcelona, Cambrils och Alcanar kan sannolikt ha kopplingar till varandra. Propagandaorganet Amaq har meddelat att IS tar på sig skulden för terrorattackerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.