Uttalande från KKE rörande president Trumps provokativa hot mot Venezuela

Greklands Kommunistiska Parti fördömer de provokativa hoten från USA:s president Donald Trump vad beträffar möjligheten av en militär intervention i Venezuela. KKE uttrycker sin internationalistiska solidaritet med arbetarklassen och Venezuelas folk. Händelseutvecklingen i detta land är en angelägenhet för dess folk vilken är den enda kraft som kan bistå med en lösning till de fördjupade problem som existerar i landet på vägen fram till störtandet och elimineringen av den grundläggande orsaken som är upphovet till fattigdomen: den kapitalistiska exploateringen.

Hoten mot Venezuela såväl som hoten mot Nordkorea är av oerhört farliga. De är kopplade till den skärpta interimperialistiska konkurrensen och till det välkända imperialistiska tillvägagångssättet att hitta på och använda förevändningar, på samma sätt som USA och dess allierade historiskt har gjort i tidigare krig och interventioner.

Det venezolanska folkets och andra folks intressen understryker behovet av att stärka kampen mot de imperialistiska hoten, interventionerna och krigen. Vår styrka ligger i den antimonopolistiska och antikapitalistiska kampen för störtandet av det kapitalistiska barbariet och för skapandet av ett nytt, socialistiskt samhälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.