Visa din solidaritet med ensamkommande unga flyktingars demonstration på Medborgarplatsen

På Mynttorget demonstrerade fram till igår ensamkommande unga flyktingar mot Sveriges flyktingpolitik, bland annat mot godtyckliga åldersuppskrivningar och avvisningar till Afghanistan. Det är en ”sittande demonstration” där deltagarna stannar på platsen och övernattar där. Den 8:e augusti attackerades de av nazistiska Nordisk Ungdom som skrek rasistiska slagord och kastade någon typ av rökbomber på demonstranterna. Några ungdomar skadades och fick föras till sjukhus.

Demonstrationen flyttades igår av säkerhetsskäl till Medborgarplatsen och fick stor uppslutning under vandringen dit, med ungefär 600 deltagare. Demonstranternas antal ökar nu och de uppmanar vuxna att komma till demonstrationen och visa sin solidaritet. Flera av dem är papperslösa och visar stort mod bara genom att delta – du som bor i Stockholm kan tillbringa några timmar med dem och visa ditt stöd.

Redaktionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.