Byggnadsarbetare omkom i klämolycka

I veckan, på torsdagsmorgonen, ägde en allvarlig olycka rum på Skanskas lager utanför Östersund i industriområdet Lugnvik då en man klämdes mellan en barack och en kran i anslutning till att han jobbade med avlastning eller pålastning av baracken med kranbil. Den svårt skadade mannen fördes till sjukhus där han avled inom loppet av några timmar till följd av sina ådragna skador. Mannen som var anställd av en underentreprenör befann sig vid tiden för olyckan ensam på arbetsområdet.

– Vi vet ännu inte riktigt hur det har gått till men han har klämts mellan kran och bod när han ska lasta av och har troligtvis stått uppe på bodens tak, säger Mia Trahn på Skanskas presstjänst till tidningen Byggnadsarbetaren.

Under 2016 anmäldes 3527 olyckor i byggindustrin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.