Demokratisk Ungdoms Världsfederation: Kuba YES – Blockad NO!!!

Den 1 november sammanträdde FN:s generalförsamling återigen och röstade igenom en särskild resolution för upphävandet av den amerikanska blockaden mot Kuba. Totalt röstade 191 länder för resolutionen,medan USA och deras marionetter var de enda länder som röstade emot resolutionen.

Blockaden mot Kuba är en politik som har förts i mer än 50 år av USA och utgör ett uppenbart, massivt och systematiskt brott mot det kubanska folkets mänskliga rättigheter. Denna imperialistiska blockadpolitik är en folkmordshandling vilken har för avsikt att ekonomiskt kväva det kubanska folket och tvinga dem till underkastelse. Den humanitära skada som införandet av denna politik har gett upphov till är omöjlig att beräkna. Blockaden innebär ett uppenbart hinder för Kubas ekonomiska och sociala utveckling.

Men trots USA:s införande av denna folkmordspolitik har det kubanska folket gjort motstånd och fortsätter att göra motstånd genom att åstadkomma stora framgångar i utvecklingen mot socialism. Detta uppenbara försök från USA att isolera Kuba har inte överhuvudtaget hindrat solidaritetsuttrycken för Kuba. Kuba är internationellt respekterat och denna respekt kommer att fortsätta växa.

Under den 19:e Världsungdomsfestivalen, vilken ägde rum för bara två veckor sedan i Sotji i Ryssland bevisade 290 unga kubanska delegater att Kuba statuerar ett exempel för fred, solidaritet och kamratskap och att blockadhandlingen mot deras önation är oförsvarbar och oförlåtlig. I själva verket är den en uppenbar aggressionshandling och ett brott begånget av USA mot det kubanska folkets fria vilja.

Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV) uttrycker återigen sitt ovillkorliga stöd för den kubanska revolutionen och upprepar att varje folk fritt måste få bestämma vilken social och ekonomisk utvecklingsväg man avser att följa. DUV uppmanar också sina medlemmar till att fortsätta uttrycka sin solidaritet med det kubanska folket och fördömer den imperialistiska blockaden som har införts mot dem av USA.

Till sist visar DUV sitt erkännande av den kubanska ungdomen och dess medlemsorganisation Kubas ungdomsförbund (UJC) som står på deras sida i konfrontationen med imperialismen. Deras kamp och motstånd i skyddandet av den kubanska revolutionen ingjuter mod och hopp i den internationella och antiimperialistiska ungdomsrörelsen.

Länge leve den kubanska revolutionen!

Länge leve den antiimperialistiska kampen!

På Demokratisk Ungdoms Världsfederations vägnar

Demokratisk Ungdoms Världsfederations högkvarter
Budapest, 2 november 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.