Natosoldater attackerade och skadade civila på Kreta

En skandalös incident ägde rum i staden Chania på den grekiska ön Kreta den 17 november. Natosoldater, vilka deltog i en multinationell militärövning, attackerade civila i Chanias stadskärna. Följaktligen skadades en av de civila allvarligt. Den skadade civilpersonen fördes till stadens lokala sjukhus. Incidenten ägde rum på fredagskvällen, precis efter ett massmöte till minne av den 44:e årsdagen av massakern vid Atens polytekniska högskola.

Attacken från Natosoldaternas sida, som inte är den första som äger rum i området, var oprovocerad. I ett uttalande fördömde Chanias fredskommitté bestämt incidenten och sade att Natosoldaterna uppförde sig som om de befann sig i en ”erövrad stad”. Liknande fördömande uttalanden utfärdades av Greklands Kommunistiska Parti, KKE:s, lokala partiorganisation och ungdomsförbundet KNE:s lokalorganisation.

”Attacken vilken resulterade i att en nationell medborgare skadades allvarligt är inte en isolerad incident. Natosoldaters växande attacker går hand i hand med landets fördjupade inblandning i alliansen Natos planer och förvandlingen av vår stad till en källare av folkmördare”, skrev KNE:s organisation i Chania i ett uttalande.

Det ska noteras att flottbasen Souda, använd av amerikanska Natostyrkor, ligger belägen 6 kilometer öster om Chania.

Natosoldaternas ovannämnda oprovocerade attack mot civila lyftes i form av en interpellation till det grekiska parlamentet av KKE:s parlamentsledamot Manolis Syntihakis. Han lämnade in en skriftlig interpellation till försvarsministern vari han uppmanade regeringen till att vidta åtgärder ifråga om straffet för förövarna. Han nämnde också i den skriftliga interpellationen folkets krav på att de utländska militärbaserna ska stängas ned.

In Defense of Communism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.