Unga bemanningsanställda hårt skadedrabbade

Bemanningsanställda ådrar sig arbetsrelaterade skador i dubbelt så stor omfattning i jämförelse med personal i andra anställningsformer. Enligt statistik från Arbetsmiljöverket skadas fler än 20 bemanningsanställda på jobbet varje vecka och löper 4-6 gånger större risk att skada sig under den första månaden på ett nytt jobb, jämfört med de som arbetat ett år. Mot bakgrund av detta drar nu Arbetsmiljöverket igång en informationskampanj riktad i huvudsak till unga bemanningsanställda. Informationskampanjen marknadsförs bland annat på kanaler såsom Youtube, Twitter och spelstreamingsajten Twitch.

– Vår förhoppning är att nå de anställda som ofta är unga, säger Heli Aarnipuro, projektledare för Arbetsmiljöverkets inspektionsinsats mot bemanningsbranschen till Arbetet.

Arbetsmiljöverket skriver på sin hemsida att de som hyr in personal ansvarar ytterst för att dessa tillhandahåller en säker arbetsmiljö samt att den inhyrda personalen undkommer skador. Vidare slår Arbetsmiljöverket fast att de bemanningsanställda ska ges en grundlig introduktion av samtliga maskiner och arbetsrutiner. Arbetsmiljöverket förespråkar ett nära samarbete med bemanningsföretaget i kombination med att riskbedömningar av arbetsuppgifter utförs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.