Restaurangbiträde avskedades via sms efter 30 års anställning

Restaurangbiträdet Catarina Andersson blev nyligen uppsagd av sin arbetsköpare på Selmas kök i Sandviken – via sms! Detta skedde efter 30 års anställning med diverse arbetsuppgifter, alltifrån kallskänksarbete, ansvar för kassan och för matportionering.

Förevändningen till hennes uppsägning var att hon var för dyr eftersom hon inte hade någon bidragsanställning. När arbetsköparen blev varse om att han var tvungen att tillämpa turordningsprincipen, ändrade han uppsägningsgrunden till samarbetssvårigheter. Initialt var dock arbetsköparens huvudanledning till uppsägning av personal att han hade mist ett kontrakt på matleveranser. När ombudsmannen Anette Olsson som handhade Catarinas ärende informerade hennes arbetsköpare om att en ny förhandling om uppsägning av personliga skäl var tvungen att hållas, drog denne tillbaka hennes uppsägning. Men en kort tid därefter fick hon alltså ett sms från arbetsköparen i vilket det stod att hon inte skulle komma tillbaka till arbetsplatsen igen.

Enligt Catarina meddelades att hon skulle ta det med HRF om hon undrade något, och inte ringa eller komma till arbetsplatsen. När Catarina kontaktade HRF om sms:et var de av åsikten att meddelandet var ett avsked och ogiltigförklarade det. HRF ordnade så att Catarina fick några månaders uppsägningstid med lön. Arbetsköparens beteende mot Catarina har varit tvivelaktigt. Han har bland annat påstått att hon baktalade restaurangen och av detta skäl förbjöds hon att stå i kassan. I år, närmare bestämt i början av juni, slutade Catarina. Arbetsköparen har inte betalat hennes lön för uppsägningstiden och inte heller för hennes sista arbetstid på restaurangen.

Källa. Hotellrevyn | Avskedad via sms efter 30 års anställning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.