En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Allt fler brevbärare föremål
för grovt våld och hot

Postnords brevbärare och chaufförer blir allt oftare föremål för grova hot och våld. Enligt företaget inrapporteras årligen omkring 100 sådana här incidenter. Incidenterna har inte ökat i omfattning utan karaktären av hoten och våldet har blivit allt grövre. Det rör sig om allt från verbala hot till knuffar. Bland annat har en brevbärare misshandlats och rånats och en lastbil i Göteborg från Postnord har kapats. Incidenterna med våld och grova hot är som mest frekventa i storstäderna. Paketstölder från Postnords chaufförer har också ökat i omfattning till följd av den minskade kontantanvändningen i samhället.

 – Tidigare var brevbäraren fredad. Det är inte brevbäraren idag, och inte heller våra chaufförer, säger Alexis Larsson, säkerhets- och reklamationschef på Postnord, till Sveriges Radio Ekot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.