Nya mord av israeliska säkerhetsstyrkor
– rullstolsburen sköts ihjäl

Nyligen sköts en 29-årig rullstolsburen palestinsk aktivist vid namn Ibrahim Abu Thuraya till döds av israeliska säkerhetsstyrkor. Det skedde vid stängslet mellan Gaza och Israel då han deltog i en demonstration mot den amerikanske presidenten Donald Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad.

Talespersonen för kontoret för högkommissarien för mänskliga rättigheter (OHCHR), Rupert Colville, sade ”mot bakgrund av hans grava handikapp vilket måste ha varit klart synligt för de som sköt han, är mordet oförståeligt – och det är en verkligt chockerande och omoralisk handling”.

Enligt honom har beskjutandet från de israeliska säkerhetsstyrkorna med skarp ammunition resulterat i att fem palestinier har dödats och ytterligare hundra har skadats sedan dess att protesterna inleddes på Västbanken och i Gaza. Användandet av skarp ammunition har också enligt honom resulterat i att fler än 220 människor har skadats i Gaza och ett tiotal andra vilka åsamkades skador till följd av tårgas och gummikulor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.