Protestmöte mot Turkiets attack i Göteborg

Runt 500 personer hade mött upp på protestmöte den 27 januari på Gustav Adolfs Torg i Göteborg. Protesten gällde mot Turkiets angrepp på Afrin i norra Syrien. Flertalet demonstranter var från olika kurdiska grupper.

Men även SKP, Irans Tudehparti och Irakiska KP fanns på plats. Samtidigt pågick olika manifestationer över hela världen samt i 23 städer i Sverige. Trots att det pågår flera fredsansträngningar saboterar Turkiet detta. För Erdogan är nationella intressen och strider mot kurderna viktigare än fred i området. Intressant är att oppositionsgrupper i Syrien som brukar betecknas ”Fri syriska armén” stöder Turkiets invasion. Om detta talas det tyst i svensk massmedia.

LEH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.