KKE: Solidaritet med FARC-rebellen Jesús Santrich och de politiska fångarna i Colombia

Grekland Kommunistiska Partis (KKE:s) centralkommittés sektion för internationella relationer utfärdade ett uttalande där man uttryckte sin solidaritet för Farcrebellen Jesús Santrich och för de politiska fångarna i Colombia.

Mer specifikt skrevs i uttalandet:

”FARCs politiska fångar som fortfarande sitter fängslade i Colombias fängelser har inlett en ny hungerstrejk i solidaritet med Jesús Santrich, ledare för FARC och det politiska parti bildades efter Havanna-avtalen, och som fortsatt sitter fängslad på order av de colombianska myndigheterna. Det oacceptabla fängslandet av Jesús Santrich gjordes på USA:s begäran.

En lång lista på mord, attacker och förföljelser mot kämparna i Colombias folkrörelse har redan tidigare ägt rum, efter att FARC lade ner vapnen iom ramverket för fredsavtalet.

KKE fördömer varje försök att utlämna FARC-ledaren till USA och uttrycker sin solidaritet med Colombias politiska fångar. KKE kräver att morden och förföljelserna upphör och att tillsammans med massorganisationerna och regionens kommunistiska partier kräver frisläppandet av Jesús Santrich och alla de politiska fångarna som sitter fängslade i Colombias och USA:s fängelser.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.