Skam åt de imperialistiska angriparna

Uttalande från Syriens Kommunistiska Parti

De imperialistiska staterna USA, Storbritannien och Frankrike har under flera års tid trappat upp aggressionen mot vårt hemland. De här ländernas väpnade styrkor bombade med ett flertal missiler åtskilliga mål i Syrien på lördagsmorgonen. Våra tappra styrkor bemötte denna koloniala aggression och avstyrde många av de missiler som avfyrades av de angripande styrkorna.

Upptrappningen av denna våldsamma aggression med falska och orättfärdiga förevändningar som svar på våra väpnade styrkors åstadkomna segrar mot kolonisatörernas hantlangare, tvingar deras anhang att distansera sig från farorna i vår huvudstad Damaskus.

Denna aggression visar prov på kolonisatörerna och dess hantlangares oförmåga att omkullkasta vårt hemland, målen som de har satt upp för sig själva för att i sin tur stärka deras koloniala dominans över vår region och i själva verket hela världen.

Denna aggression är tillskottet av ännu ett nytt blad i den amerikanska, brittiska och franska kolonialismens mörka register vilket är fyllt med brott mot världens folk, mot hela mänskligheten. Det sionistiska Israel bidrar till deras pågående brott i detta skamliga register.

Denna sionistiska och imperialistiska aggression kommer inte att avskräcka vårt syriska folk som har fört en långvarig kamp mot kolonisatörerna och utmärkt sig för deras längtan efter frihet, för deras beslutsamhet att försvara hemlandet och hela hemlandets nationella suveränitet och territoriella integritet.

Historien har lärt oss att i alla våra stora bataljer med de västerländska kolonisatörerna har vi kommit ut segrande. Vi stod emot korsriddarnas korståg och Syrien var en vågbrytare för den franska kolonisatören. Vi utmanar nu modigt imperialisternas tyranni och deras hantlangares brott. Vårt lands territorium kommer bevittna ett nytt Hittin, slaget i vilket Saladin erövrade stora delar av Palestina från korsriddarna.

Vårt folk kommer att segra till följd av sammanhållningen av deras nationella klass trots deras vidriga angripare. Vår sak är rättmätig och vi kommer att segra. Syrien kommer inte att knäfalla!

Syriens Kommunistiska Partis centralkommitté, den 14 april

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.