Fem myter om SKP och valet: 3. ”En röst på SKP är en bortkastad röst. SKP är för små för att påverka.”

Har vi i september några realistiska chanser att vinna valet? Har vi ens chans att komma in i riksdagen?
– Nej

Ändå bedriver vi valkampanj, ändå försöker vi varje dag påverka våra vänner, kollegor, klasskamrater och folk i allmänhet att göra gemensam sak med oss.
Det vi erbjuder är inte en dans på rosor, vi lovar inte att vi ska fixa alla problem över en natt bara folk röstar på oss. Det vi säger är att folket självt måste komma i förgrunden, måste resa sig från sina fåtöljer, ta saken i egna händer och börja kämpa mot det system som håller dem nere. Vår väg är lång, den går i uppförsbacke, det blåser motvind men det är den enda vägen som leder bort från den kapitalistiska misären.

Vi bygger ett parti för en verkligt folklig rörelse i Sverige. En rörelse för uppbrottet med det kapitalistiska system som tynger ner vår vardag, en rörelse för den nödvändiga övergången till socialism. Det som är det enda realistiska alternativet för att vi människor ska kunna utnyttja vår gemensamma potential, att bygga upp ett samhälle som styrs av våra moderna behov och inte av vinster, för att rädda själva våran planet från miljöförstöringen.

En röst för SKP är ett tydligt ställningstagande för socialism. Men det är också ett rakryggat ställningstagande i varje enskild fråga som det arbetande folket i det här landet står inför.
En röst på SKP är en liten pusselbit som läggs till andra i den rörelse för socialism som kommer att växa fram i hela Europa. Även om rösten inte syns på de flådiga valvakorna i Stockholms innerstad i september, så ser vi den. Vi utvinner kraft ur den och till slut kommer den att bli så stark att även de kommer att tvingas att ta den i beaktning!

Det är en röst på kapitalisternas representanter i riksdagspartierna som är en helt bortkastad röst, därför att det är en röst för fortsättning av samma system som vi har idag.

Kasta inte bort din röst – stärk kommunisterna!

Läs om hur du gör för att rösta på SKP i valet: val2018.skp.se/valsedlar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.