SKP:s politik A-Ö: Landsbygden

Den svenska landsbygden dör sakta men säkert undan. Många av de gamla brukssamhällena försvinner eftersom deras huvudnäring försvinner. Med industrierna och arbetsplatsernas försvinnande försvinner också samhällstjänsterna. Det senaste slaget mot landsbygden är det fria skolvalet, som gör att eleverna från de mindre kommunerna i allt högre utsträckning pendlar till större kommuner, vilket betyder att skolorna på de mindre orterna får stänga eller skära ner.

Sveriges Kommunistiska Parti vill på allvar att hela Sverige ska leva.

Det innebär att garantera mindre orter arbetsplatser genom att planera för en spridning av industrin, samhällsinstitutionerna och alla andra arbetsplatser så att man uppnår en så jämn fördelning som möjligt. Det fria skolvalet måste avskaffas och varje ort måste garanteras en bra och likvärdig skola där eleverna kan utvecklas.

Planeringen av samhällsekonomin kommer dock aldrig att accepteras av de stora företagen och monopolen och kan bara uppnås i kamp mot dem och i kamp för socialismen – det är socialismen som på allvar kan få varje del av Sverige att blomstra.

Läs mer om SKP:s valkampanj här: val2018.skp.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.