Fortsatt ökning av tips om missförhållanden

Foto: JanneMatt/Riktpunkt

Antalet tips inrapporterade till Arbetsmiljöverket om diverse missförhållanden fortsätter att öka även i år. Tipsen rör sig om alltifrån dåliga lokaler, fallrisk och farligt långa arbetsveckor. Det rapporterar Transportarbetaren.

Vidare konstateras att i år inkom under första halvåret 2018 sammanlagt 2 294 tips samt frågor om tips till myndigheten vilket är en ökning på 10,2 procent.  Då 1 925 av dessa klassades som “riktiga tips” sändes de i sin tur vidare till inspektörer. Ökningen av “riktiga tips” fastställs till drygt sju procent. Anledningen till denna utveckling har ännu inte klarlagts.

– Det är svårt att säga. Allmänt så finns det mer benägenhet att höra av sig till oss på Arbetsmiljöverket. Men folk mår också sämre i vissa branscher, i vårdsektorn har det blivit en markant försämring, säger Pehr Lindholm som jobbar på Arbetsmiljöverkets e-tjänster och har hand om statistiken till Transportarbetaren.

Tidningen skriver även att det “bland alla inkomna tips är det vanligast att de rör sig om arbetsplatsens utformning. Inom transportsektorn hör många av sig med frågor om arbetstid.”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.