Svenskohämmad antikommunism

Den anti-kommunistiska propagandan i Sverige är enorm, och den börjar från skolåldern. Läroböckerna är fullt av berättelser om Stalins och bolsjevikernas ”brutalitet”. Kommunismen nämns i samma andetag som nazismens brott mot mänskligheten.

Den är så enorm att bara åsynen av hammaren och skäran på t-shirten som sångaren Fiona hade på sig, kanske av en slump, väckte en storm av protester. Fiona har ingen känd relation med kommunismen.

I säsongspremiären av ”Sommarkrysset” genomförde pop-duon ”Rebecka och Fiona” en kupp genom att låta sina bakgrundsdansare bära tröjor med trycket ”Fuck SD”, skriver Aftonbladet.

”Vi, som artister, uppskattar att vi har möjligheten att stå upp mot rasism på stora plattformar andra inte har tillgång till. Därför känner vi också att vi inte har något annat val än att göra just det. I alla sammanhang alltid”, skrev de då i ett mejl till Nöjesbladet.

Den här gången kunde de inte försvara hammaren och skäran. Bad om ursäkt.

Att vara antirasist, humanist och till och med antifascist är det helt okej i Sverige och i övriga EU. Du kan även utan problem ha en ”vänsteridentitet” gällande din kost eller din sexuella läggning, vara naturälskare, kämpa för klimatet etc. Att hålla på med yoga, psykoanalys och självhjälp går också bra.

Men att vara kommunist och försvara kommunismen är en annan femma. Alla som gör det i Sverige är i behov av ”psykiatrisk vård”, så bra som vi har det, tycker den allmänna opinionen efter den hjärntvätt man har utsatts för och fortsätter utsättas för.

”Jag vill be om ursäkt! Jag tänkte inte så långt när jag valde kläder, och det blev fel. Utöver att be om ursäkt vill jag förtydliga att jag absolut inte står bakom några former av trakasserier, förföljelser eller brott mot mänskliga rättigheter”, twittrar Fiona.

Ursäkten föregicks av fördömande tidningsartiklar. Först av alla att komma med kritik var socialdemokratiska Aftonbladet. Där stod det med tjocka bokstäver:

Fansen rasar mot Rebecca och Fiona: ”Respektlöst och vidrigt”och Aftonbladet släpper fram antikommunistiskt hat som läsarna kommer med. Några exempel:

– Sjukt korkat, skriver journalisten och författaren Johan Hilton på Twitter.

– På en Pridefestival där man ska hylla allas fria rättigheter och hbtq-personers rättigheter i synnerhet så är det ju lite historielöst att ha en symbol på sig som står för allt annat än att hylla homosexuellas rättigheter. Det var lite märkligt, säger Herrey till Nöjesbladet.

– Läs på er historia bättre till nästa gång ni väljer t-shirt, skriver en användare på Twitter.

– En offentlig ursäkt är på sin plats samt påläsning av historien! kommenterar en Facebook-användare.

–Snacka om att kränka alla de som flytt eller dödats under denna symbols förtryck! Så sinnessjukt respektlöst och vidrigt av er att uppträda på Pride med hammaren & skäran på bröstet!! Ett slag i ansiktet på alla de hbtq-personer som systematiskt förföljts, trakasserats och mördats i kommunismens namn. Även ett fuck you till våra hbtq-vänners kamp i Kina och Nordkorea, skriver ytterligare en användare på Instagram.

Både tidningen Aftonbladet och alla de som åberopar ”historien” väljer att glömma att det var förekomsten av hammaren och skäran som gav folket och arbetarklassen i Sverige sociala reformer och välfärdsstaten som man hade från 1917 och fram till 1990, den berömda ”svenska modellen”.

Rädslan att svenska arbetare hade kunnat välja hammaren och skäran och Oktoberrevolutionens väg tvingade borgarklassen att acceptera 8-timmars arbete, förskolor, lagen om abort, utbildning åt alla och andra reformer som hade etablerats och tillämpats i Sovjetunionen först av alla stater.

* Faktum från den glömda historien: 1922 (!) erkändes homosexuellas rättigheter i Sovjetunionen. I Sverige erkändes homosexualitet 1944 men endast som en sjukdom…

ATEXNOS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.