Ahed Tamimi: ”Låt oss avsluta kapitalismen”

Efter nio månader i israeliskt fängelse utan att ha gjort sig skyldig till någonting, har hon blivit en symbol för den palestinska kampen.

Israels utreseförbud mot den 17-åriga palestinska frihetshjälten från Västbanken kunde inte stå i vägen för hennes resa till kommunisterna i Grekland. Efter mobilisering av massiva protester kunde Ahed Tamimi och hennes familj vara på plats och framföra en hälsning till det kommunistiska folkhavet i ParkoTritsi, Aten på lördagen.

Applåderna ville inte ta slut när hon äntrade scenen tillsammans med sin pappa.

Vi säger alltid att vi får styrka av ert stöd, men ändå ser vi er inte bara som stöd för vår sak, vi ser er som kollegor i vår gemensamma kamp. (…) Låt oss avsluta exploatering, kapitalism, kolonialism och imperialism!”

Tamimi som nått något av rockstjärnestatus runt Medelhavet hade svårt att kunna röra sig mer än tio meter på festivalområdet då hon var fullständigt omringad av människor som försökte få en skymt av henne och ta bilder. Hon eskorteras med svårighet bort mot en planerad presskonferens av KKE:s säkerhetsvakter.

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

En tanke på “Ahed Tamimi: ”Låt oss avsluta kapitalismen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.