Fem myter om SKP och valet: 5. “Jag håller med SKP om mycket men inte i alla frågor.”

En sådan fråga skulle till exempel vara kunna avståndstagandet från begreppet ”feminism” eller det principiella försvaret av Sovjetunionen. Vi är ett principfast parti, det betyder att vi håller fast vid vår ideologi; vi är kommunister och vi är internationalister. Vi kommer aldrig att kunna bli till exempel invandringskritiska eller reformister för då har vi upphört att vara det vi utger oss för att vara – kommunister. Men vi är inte dogmatiska. Inom vårt parti finns utrymme för alla diskussioner och alla frågor. Våra medlemmar kan ha helt olika åsikter i diverse sakfrågor.

Vi är ett demokratiskt parti, det betyder att vi tar demokratiska beslut och driver den politiken gemensamt. Det viktiga för oss är att samla arbetare, studenter, skolungdom, lägre tjänstemän och andra folkliga skikt i samhället i kampen för ett uppbrott mot det förtryckarsystem som råder.

Man kan stötta SKP utan att hålla med SKP i alla sakfrågor. Vi kallar därför folket, alla människor i Sverige, att göra gemensam sak med SKP i den huvudsakliga kampen för socialism i vår tid! Man kan rösta på oss, hjälpa till att sprida vår politik, dela våra artiklar, prata med kollegor och klasskamrater, ta ställning på arbetsplatser och i bostadsområden och ännu hellre – genom att engagera i någon av våra grundorganisationer.

Kasta inte bort din röst – stärk kommunisterna!
Läs om hur du gör för att rösta på SKP i valet: val2018.skp.se/valsedlar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.