Nej till reform: Tusentals demonstrerade mot pensionsreform i Moskva

Tusentals människor i olika åldrar demonstrerade under söndagen den 2 september i Moskva och i andra stora städer runtom i Ryssland mot den föreslagna regeringsreformen som höjer åldersgränserna för pensionsåldern.

Flera tusen arbetare samlades i centrala Moskva för en stor demonstration anordnad av Ryska Federationens Kommunistiska Parti. Det rapporterades även om liknande demonstrationer i Novosibirsk, Krims huvudstad Simferopol, Vladivostok och i andra städer.

”Reformen som regeringen föreslår berövar våra kvinnor en normal pension. Denna reform ger inte vår ungdom möjligheten att skaffa sig ett anständigt arbete,” sade Gennadij Ziuganov, ordförande i Ryska Federationens Kommunistiska Parti, i samband med demonstrationen i Moskva.

Regeringsförslaget förordar en höjning av pensionsåldern för män från 60 till 65 år och för kvinnor till 60 år (efter en intervention av president Putin själv).

Det finns emellertid en växande opposition mot en sådan åtgärd, så länge som yngre människor oroar sig för att deras arbetsmöjligheter kommer att minska om de äldre hålls kvar i arbete längre. Med tanke på den genomsnittliga förväntade livslängden i landet, klagar samtidigt de äldre över att det finns en risk för att de inte kommer att leva länge nog för att tillgodogöra sig viktiga pensionsförmåner.

V.I . Kashin, KPRF:s centralkommittés ställföreträdande ordförande och Kumin, KPRF:s kandidat till borgmästarposten i Moskva uppskattade antalet deltagare vid demonstrationen i Moskva till 100 000 människor.

In Defense of Communism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.