SKP:s politik A-Ö: Natur

Forskning har visat att skogspromenader reducerar stress. Det ger lägre puls , sänker blodtrycket och minskar kortisolnivån i saliven. Det stärker immunförsvaret och minskar inflammation. Dessutom har det visat sig ha en positiv påverkan på ångest och depression. Även promenader i parker och grönområden i städer ser ut att ha liknande effekt. Vi måste skapa grönområden för de fattiga som inte har tillgång till trädgård eller som inte kan ta sig till tjusiga parkanläggningar. Vi kräver även skapande av hälsofrämjande utomhusmiljöer. Natur främjar hälsa och förebygger sjukdom.

Sveriges Kommunistiska Parti stödjer införandet av ”sommarlovsbiljetter”, gratis busskort, till barn från åk 6 och uppåt. Ur ett klassperspektiv är det viktigt att ha råd att använda kollektivtrafiken. Att alla barn har möjlighet att ta sig ut på landet, kunna komma ut till stranden, till djurparken och så vidare, känna att man inte är annorlunda.

Sommarkort och andra rabatterbjudanden är välkomna initiativ för många men vad vi först och främst vill se är gratis kollektivtrafik för alla, fria entréer i parker och andra trädgårdsanläggningar och möjlighet till semester och fritid för de människor som saknar ekonomiska möjligheter att åka iväg på sin arbetsledighet eller under sin sjukdom, arbetslöshet eller annan form av ledighet.

Barn och unga vill tillbringa mer tid i naturen visar undersökningar. Ta deras önskan på allvar. Investera i barns och ungas psykiska och fysiska hälsa.

Skriv ut natur på recept!

Håller du med? Läs mer om SKP:s valkampanj på val2018.skp.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.