En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Saab ska leverera plan
–Hultqvist (S) försvarar krigsindustrin

Försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Nyligen rapporterades det i media hur det nu blivit klart att Saab ska leverera 351 plan av modellen T-X till det amerikanska flygvapnet.

Saab beräknas tjäna mellan 30-60 miljarder kronor, något som givetvis gläder Wallenbergarna som ser hur vinsterna i snabb takt rullar in på kontot.

Även försvarsminister Peter Hultqvist (S) är nöjd och dröjer inte med att försvara krigsindustrin, med hänvisning till att affären kan skapa arbetstillfällen:

– För det första är det industriell historia att vi fått den här stora beställningen. Det är ett företag som har basen i Sverige och det är klart att det kan ha positiva effekter, sade han till TT.

Vi vet att denna affär inte kommer leda till något gott för någon människa utöver de fåtal parasiter som blir rika på andras lidande. Vidrig är också medias okritiska inställning till krigsindustrin och dess planer på planetens ödeläggelse. Istället för att ställa politikerna mot väggen och fråga hur många dödsoffer som kommer skördas och hur många städer som dessa bombplan kommer jämna med marken så låter man Hultqvist ostört tala om nya arbetstillfällen. Sådan är kapitalismen.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.