Kommunister fångar säkerhetspolis (video)

Den 8 november hölls en facklig kongress i Thessaloniki med delegater från alla stadens fackklubbar. Sedan PAME (Alla Arbetares Militanta Front), som är de grekiska kommunisternas fackliga paraplyorganisation, vunnit majoritet i alla större städer och därmed kontrollerar kongresserna, har ”vänster”regeringen i Grekland gjort allt för att försöka sätta käppar i hjulet för förhandlingarna, utan större framgångar.

En säkerhetspolis som försökte infiltrera kongressen på uppdrag av ”vänsterpartiet” SYRIZA, blev påkommen och tillrättavisad. Han tvingades sedan delta på PAMEs extrainkallade presskonferens där han uppenbart ledsen fick stå bredvid medan han visades upp tillsammans med sitt id-kort framför kamerorna. Polischefen fick komma till kongressen och ödmjukt be om att få sin polis tillbaks.

En organiserad arbetarklass har inget att frukta.

Lag för oss är arbetarens rätt – inte kapitalisternas vinster!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.