En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Universitets- och högskolestudenter protesterar på Cypern

Tusentals universitets- och högskolestuderande demonstrerar utanför utbildnings- och kulturministeriet i Nicosia på Cypern för sin rätt till en komplett och bra utbildning.

Riktpunkt kontaktades av EDON, ungdomsorganisationen till det Progressiva Arbetarpartiet AKEL på Cypern, med information om protesterna, för vilka EDON uttrycker sitt fulla stöd. Det har förekommit hot mot demonstranterna från utbildningsministeriet, och skoladministrationer och föräldraföreningar har varit emot demonstrationen. Dessutom har en smutskastningskampanj förekommit i media mot demonstrationerna – men studenterna kämpar vidare trots allt detta!

Protesterna anordnas av elev- och studentorganisationer och riktar sig mot att skolorna alltmer blir en ”tentamensfabrik” där utantillkunskaper premieras, istället för en plats där man inhämtar kunskap och lär sig kritiskt tänkande. Andra krav är att en verklig, demokratisk dialog om utbildningens innehåll ska upprättas, att studier ska leda till arbete och att det ska finnas fungerande rättigheter för den som arbetar. EDON betonar att man alltid kommer att stå bakom den organiserade studentrörelsens kamp, tills kraven på en gratis utbildning som lägger en grund för livet har uppnåtts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.