En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Kommunisternas andranamn: Marina Weilguni (video)

Marina Weilguni är född och uppvuxen i Dalarna men bor numera i Uppsala. Hon har forskat i Antikens kultur och också skrivit en avhandling i ämnet men det är inget som går att leva på i ett samhälle som satt humaniora och bildning på undantag, menar hon. Hon arbetar just nu som översättare.

Hon säger själv att hon gick med i SKP för att hon vill ha ett samhälle där alla människor kan utvecklas i fred och frihet för att förverkliga hela sin potential. Därför är kvinnofrågan viktig för henne – under kapitalismen hålls särskilt kvinnornas kreativitet och intellektuella kraft tillbaka. Hon betonar vikten av att kampen för kvinnans frigörelse och måste vara en kamp mot kapitalismen. Kvinnan utsätts för ett dubbelt förtryck under kapitalismen, något som vi bara får förutsättningar att faktiskt lösa under socialismen.

Ett första steg på vägen mot socialismen är att du själv tar ställning. Att lägga sin röst på Sveriges Kommunistiska Parti i EU-valet är en markering mot kapitalismen och imperialismen, vars hela existens bygger på att suga ut människor.

Rösta på Sveriges Kommunistiska Parti den 26 maj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.