Spanien: Kommunisterna går framåt

Från att ha bildats i början av året har vårt spanska systerparti, PCTE – Partido Comunista de los Trabajadores de España, gått starkt framåt. De profilerade sig med en stark valkampanj i de nationella valen i slutet av april, där de uppnådde ett resultat på runt 15 000 röster och i valen till EU-parlamenten har de stärkt sitt resultat ytterligare. Det visar vikten av att ta varje politisk strid och inte låta tillfällen att stärka partiet gå förlorade.

Själva skriver de så här:

”PCTEs resultat är vår utgångspunkt, men som ett kommunistiskt parti som vill förvandla vårt kapitalistiska land till ett land för arbetarklassen, kan vi inte nöja oss med att bara nå en liten sektor av den arbetande majoriteten. Vi är dock villiga att bjuda motstånd på alla arenor.”

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.