Arbetsutskottets uttalande

Alla rösterna är nu räknade och det står klart att vi har gjort vårt bästa val sedan riksdagsvalet 2002. Vi är medvetna om att våra siffror kunde vara större och hade föredragit att de också var det, men vi visar tydligt vilken riktning vi går i: sedan valet 2010 har vi ökat i varje val. Trots att tre miljoner människor som röstade i riksdagsvalet inte röstade nu, kunde vi flytta fram våra positioner. I årets val beslutade sig 974 personer att lägga sin röst på oss – ett resultat av vår kampanj mot EU.

Vi är ett litet parti och vi har inte resurser att konkurrera med de större partiernas apparater. De får sina valsedlar tryckta, betalda och distribuerade av Valmyndigheten, medan vi får göra allt själva. Det har inneburit att vi bara kunnat nå ut till runt 10 procent av landets alla vallokaler. Vi får inget partistöd eller bidrag alls från staten. Det har inneburit att vi fått bära alla våra kostnader själva, vilket också har bestämt vår kampanjs omfång.

Trots allt detta har vi kunnat flytta fram våra positioner jämfört med förra valet.

Alla partiets medlemmar och sympatisörer har aktiverats i valkampanjen och hängt upp affischer, delat ut flygblad, distribuerat valsedlar, bemannat valstugor, skrivit artiklar och gjort en rad andra insatser för partiet. Utan dessa hade valkampanjen inte varit möjlig att genomföra – vi tackar alla de som gjort en insats för partiet.

Vi vet att de kommande åren kommer att bjuda på stora angrepp på arbetarklassen. Den internationella kapitalismen tvingar kapitalisterna i alla länder, även i Sverige, till stora och omfattande angrepp. Inför dessa står vi nu stärkta och vi är bättre rustade att organisera och stå främst i arbetarnas och folkets kamp.

Även om vi nu stärkt vårt parti, så räcker det inte. Vi nöjer oss inte. Därför uppmanar vi alla er som på ett eller annat sätt stött vårt parti att kontakta oss och hjälpa partiet inte bara i valet, utan i alla kamper. Ett starkt kommunistiskt parti är folkets enda hopp och även om partiet fortfarande är litet, är vi beredda att ta kampen, på varje arena och i varje situation. Även om partiet fortfarande är litet, så är varje medlem i vårt parti stor och tillsammans blir vi större.

Kommunisterna går framåt – gör det med oss!

Arbetsutskottet
Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.