”Den 7 juli röstar vi på KKE”

Det grekiska kommunistpartiet anordnade stort massmöte i Thessaloniki.

Hundratals människor i alla åldrar, arbetare, studenter, män och kvinnor samlades på måndagskvällen vid Thessalonikis landmärke Det vita tornet för att delta i Greklands Kommunistiska Partis (KKE:s) stora massmöte bara sex dagar före de allmänna valen den 7 juli.

– Den enda röst som verkligen betyder något för folket är den som läggs på KKE, sade partiets generalsekreterare Dimitris Koutsoumpas när han talade framför ett hav av röda flaggor på stadens gågata.

– Rösten på KKE är rösten som räknas. Ända till sista dagen, sista timmen kommer vi att kämpa för att vårt parti inte ska förlora några röster. Röster som vi förlorar om människor inte deltar i valet är i verkligheten röster som stärker dem som är motståndare till folket, påpekade Koutsoumpas.

– Den 7 juli går vi till valurnorna och röstar på KKE, fortsatte han. Vi gör det, för att det kommer att vara av avgörande vikt för folket nästa dag är hur starkt Greklands Kommunistiska Parti har blivit. Eftersom KKE har folkets behov och folkets rättigheter som sin målsättning, kommer partiet att motsätta sig nästa regering som också den kommer att vara folkfientlig. Det vet vi av det enkla skälet att det återigen kommer att vara en regering som företräder monopolen, EU och Nato som kommer att fortsätta krossa majoriteten till förmån för fåtalets profit.

I en annan del av sitt tal underströk Dimitris Koutsoumpas att ”den 7 juli tvingas man välja mellan fyra etablissemangspartier, två fascistiska högerextrema partier och KKE. Detta är hela kontentan. Därför uppmanar vi er med hela kraften i våra röster och våra hjärtan. Nu gäller bara KKE. Detta för att hoppet, sanningen och folkets makt ska synas klart”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.