Skattefuskande tandläkarkliniker hittar på patienter

BIDRAGSBROTT Ett 50-tal privata tandläkarkliniker har skattefuskat och även hittat på patienter, rapporterar Sveriges Radio.

I en särskild kontroll har Skatteverket granskat klinikerna, skriver myndigheten i ett pressmeddelande och uppger att det lett till höjd skatt med 25 miljoner kronor för dem. Ett 50-tal klinker av ett 70-tal misstänkta har fuskat med skatten, alltså en stor majoritet.

– Det finns de som fuskar i den här branschen, och som fuskar avsiktligt. Och då är det i ganska stor skala i förhållande till hur stora de är som aktörer, säger Mikael Taaler, enhetschef på Skatteverket, till SR.

”De vanligaste felen i skatteredovisningen är oredovisade inkomster främst i form av patientavgifter, felaktiga avskrivningar av kundförluster samt otillåtna avdrag för privata kostnader i verksamheten. Även oredovisade löner och förmåner förekommer”, skriver myndigheten i pressmeddelandet.

Klinikerna har hittat på patienter som inte finns och har på så vis lurat till sig pengar från Försäkringskassan.

Läs mer: Tandläkarkliniker lurar staten på miljoner (Sveriges Radio) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.