Venezuelas kommunister förkastar och fördömer eskaleringen av den US-amerikanska ekonomiska blockaden

PCV förkastar och fördömer kategoriskt eskaleringen av den US-amerikanska ekonomiska blockaden mot Venezuela.

Venezuelas kommunistiska partis (PCV) avdelning för internationell politik förkastar och fördömer kategoriskt att Förenta Staternas regering inför nya sanktioner mot den venezuelanska staten.

”På grund av att Guaido-experimentet och den av vita huset dirigerade statskuppen så uppenbart har misslyckats har president Trump beslutat att stärka den ekonomiska och kommersiella blockaden, liksom den imperialistiska krigsretoriken mot vårt land”, förklarade Carolus Wimmer, PCV:s sekreterare för internationella relationer.

”Dessa åtgärder har också som syfte att legalisera plundringen av de tillgångar som tillhör det venezuelanska folket i andra delar av världen, såsom tillgångarna hos Petroleos de Venezuelas (PDVSA) och Venezuelas centralbank”, poängterade han.

”Därför varnar vi det internationella samfundet, men särskilt länderna i regionen, för att den position som Washington intar hotar freden i hela Latinamerika. En militär aggression mot Venezuela skulle kunna få ofattbara konsekvenser inom och utanför kontinenten, och stabiliteten på oljemarknaden skulle också hotas”, fortsatte han.

”Vi uppskattar stödet från de olika partier och organisationer i världen som tydliggjort att de förkastar denna nya finansiella terroristattack som organiserats av Trump-administrationen”, sade Wimmer, som också bjöd in dem till att delta på dagen för internationell solidaritet mot blockaden under slagorden ”Trump desbloquea a Venezuela” (Trump, avblockera Venezuela) och ”Manos fuera de Venezuela” (Bort med händerna från Venezuela).

”Stärkandet av den finansiella blockaden mot den venezuelanska regeringen kommer endast att förvärra folkets lidande, och är långt från att bidra till en fredlig lösning på den interna konflikten”, tillade han.

”Den första konsekvensen av den här felaktiga, påstridiga och illegala politiken från USA är att samtalen i Barbados avbryts. Man kan inte föra en dialog med någon som begär fler sanktioner mot ens eget folk”, sa Wimmer.

”Från PCV:s håll uppmanar vi till den högsta nivån av civil-militär, antiimperialistisk enighet från det folk som älskar fred. Vi kommer fortsätta att arbeta för att stärka den antiimperialistiska och antifascistiska folkfronten och för att få till det omedelbara genomförandet av en kollektiv plan för de patriotiska, demokratiska och revolutionära organisationerna för att försvara nationen”, avslutade han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.