Valseger för MAS i Bolivia

President Evo Morales tillkännagav den 21 oktober för fjärde gången i rad en seger för den socialistiska rörelsen MAS i de allmänna valen i Bolivia, efter att han tagit del av de preliminära resultaten från söndagens opinionsundersökningar.

Morales sade på en presskonferens som hölls vid midnatt på söndag i Quemadopalatset, tidigare högkvarter för presidentämbetet, att ”vi har återigen segrat i fyra på varandra följande, historiska och origgade val.” MAS har fått absolut majoritet i deputeradekammaren och majoritet i senaten. Morales sade att denna seger bottnar i folkets medvetenhet och att man nu skulle vänta till ”den sista räknade rösten” för att sedan fortsätta med förändringsprocessen. Enligt specialisternas förutsägelser kan siffrorna för de olika departementen fortfarande komma att fluktuera, fastän de betraktar segern för president Evo Morales och MAS som absolut säker.

Trots att man knappast kan kalla Morales styre för socialistiskt i någon mening, är framgångarna naturligtvis ett uttryck för det bolivianska folkets vilja till förändring, och SKP stöder de bolivianska kommunisternas arbete med att kanalisera denna vilja till verkliga steg på vägen till ett annat samhällsskick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.