Chiles repressiva styrkor får hjälp från Spanien

Den spanska polisen förbereder sig för att skicka expertis till Chile för att tillhandahålla kunskap till landets repressiva styrkor, samtidigt som de chilenska protesterna mot den antifolkliga politiken har pågått i flera veckor.

Enligt en rapport från den spanska tidningen El Mercurio, som chilenska tidningar publicerade i efterhand, har den chilenska presidenten Sebastian Pinera skickat en begäran om hjälp angående ”erfarenhetsöverföring” som den spanska polisen har skaffat sig genom att undertrycka katalanerna, men även baskerna!

I första hand kommer det spanska inrikesministeriet att skicka specialtränare för att slå ner på incidenter i Chile. ”Detta är i grunden en ’masskontroll’ som handlar om hur polisen ska agera när dom radikala elementen är många” förklarar El Mercurio. I den andra fasen av ”utbyte av poliskunskap” kommer en enhet från de chilenska repressiva styrkorna att resa till Spanien för att följa det spanska exemplet empiriskt.

Enligt samma tidning övervägs det att poliser i flera etapper ska åka till Spanien från Chile för att få samma utbildning som de spanska särskilda polisenheterna (UIP).

Den chilenska regeringen bad också den franska polisen om hjälp, men Frankrike vägrade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.