KKE-fest för flyktingbarn

KKE:s lokalorganisation för norra delen av Attika anordnade en solidaritets- och vänskapsfest för barnen i Malakasa-flyktinglägret fredag den 10 januari.

Med hjälp av pedagoger skapade flyktingbarnen en stor kollektiv målning av flygande fåglar som gav liv och färg till torra grenar och träd. Man dansade, sjöng och spelade olika spel. Leendena blev allt fler när barnen började dansa sina traditionella danser medan de lyssnade på låtar från sitt hemland. En särskilt varm händelse var det när de små flyktingarna gjorde egna färgglada pappersblommor och gav sina besökare.

Förskolelärarna som dagligen arbetar i lägret och som kämpar hårt för att hjälpa flyktingbarnen fick leksaker för olika åldrar och gratulationskort med meddelanden om fred, vänskap och solidaritet som hade förberetts av grundskolebarn för detta ändamål. 

Strax innan tillställningen var över så lovades nya möten med glädje och lek, men även kamp för att förbättra flyktingarnas livsvillkor och för att stoppa och Greklands och EU fångenskap av flyktingar, så att de kan åka till sina slutdestinationer, och dessutom kamp för lägrens arbetare och deras villkor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.