Ordföranden i Seko Klubb 111: ”Svenskt Näringsliv kommer utnyttja coronasituationen”

Den kämpande fackföreningen för anställda i Stockholms tunnelbana märker av oron bland en del av arbetskamraterna under coronaepidemin.
– Speciellt de som arbetar nära våra trafikanter. Trafiken i tunnelbanan går som vanligt men det finns färre passagerare och sjukskrivningarna har ökat mycket, säger Jannis Konstantis, ordförande i Seko Klubb 111.

Han berättar att Seko och skyddsombudsorganisationen har haft diskussioner med MTR Tunnelbanan, som driver Stockholms tunnelbana, och att det efteråt ägt rum en del åtgärder så att det finns en bättre arbetsmiljö jämfört med förut.
– Men det finns en del saker som måste göras ändå och situationen kan förändras drastiskt från dag till dag.

På frågan om fackklubben fått gehör från MTR Tunnelbanan svarar Jannis:
– Ja, i stort sett. I början var de avvaktande men de senaste dagarna har det blivit bättre. Det finns ändå saker som de måste fortsätta arbeta med.

Att LO och Svenskt Näringsliv har träffat en överenskommelse om att senarelägga avtalsrörelsen menar Jannis att det inte finns något alternativ till, men Svenskt Näringsliv kommer att utnyttja coronasituationen för att det inte ska bli några lönehöjningar på hösten, eller till och med för att åstadkomma lönesänkningar.
– Vi kommer då att mobilisera inför en sådan utveckling, lovar han.

Läs mer: Seko Tunnelbanan: Vi stödjer Vårdpersonalens heroiska kamp (Riktpunkt) »

Fredrik Jönsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.