Seko Tunnelbanan: Vi stödjer Vårdpersonalens heroiska kamp

I några veckor nu vårdpersonal i Sverige men också hela världen kämpar mot coronaviruspandemin.

Vi uttrycker vår solidaritet till deras kamp för människoliv.

Vi anser att nu syns dramatiskt resultaten av alla neddragningar i vården som har pågått i åratal i form av uppsägningar av personal, privatiseringar, avverkning av inhemsk produktion av läkemedel och sjukvårdsmaterial osv.

Utöver det moraliska stödet i form av man klappar händerna en viss tid för att visa respekt för vårdpersonalens arbete, anser vi att det bästa stöd är att göra allt att vårdpersonalen arbetar i en säker miljön med den nödvändiga utrustning och mänskliga förhållanden. Vi vill inte se som i Italien en situation då vårdpersonalen blir offer för ett inhumant system.

Vi anser att vården ska återgå till offentlig regi och alla vårdinrättningar i hela landet ska underställa sig Socialstyrelsen.

Att staten inte ska be om att de olika privata företag ska skicka frivilligt sjukvårdsmaterial och utrustning men att man ta över alla material som finns i landet.

Att man ska anställa behövlig personal med bättre löner och inte förlita sig till frivilliga, som är bra att de finns men som komplement.

Att skaffa på alla sätt all skyddsutrustning som behövs för personalen.

Man kan även ta över hotell och liknade inrättningar för att täcka behov som finns för vårdpersonal och deras familjer till skydd.

Vi står på våra arbetskamraters sida på vården och vi uttrycker all vår respekt för deras arbete!

Styrelsen för Seko Tunnelbanan
2020-03-27

En tanke på “Seko Tunnelbanan: Vi stödjer Vårdpersonalens heroiska kamp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.