Österrikes Arbetarparti (PdA) lanserar en nyhetsportal

I ett pressmeddelande skickat till de kommunistiska partierna världen över skriver PdA  att de lanserar en ny nyhetsportal med namnet Zeitung der Arbeit. Det är en modern och snygg hemsida som kommer garantera den tyskspråkiga världen en strid ström av nyheter ur ett arbetarperspektiv.

Nyhetsportalen lanserades den 14 april och är ett nytt initiativ från det österrikiska partiet. Det nya initiativet ersätter inga nuvarande tidningar eller medier, utan kompletterar de nuvarande kanalerna. I en intervju säger partiets ordförande Tibor Zenker följande:

– Vår onlinetidning är ett redskap för att upplysa arbetarklassen. Det är ett vapen i klasskampen och kommer att ta på sig uppgiften att agitera, propagera, mobilisera och organisera. Den kommer representera ett proletärt perspektiv, erbjuda marxist-leninistiska analyser och tala sanning närhelst den kapitalistiska staten och kapitalistisk media är tyst eller ljuger. Tidningen kommer att vara ett medium för den revolutionära aktionen och ta sida – för klassen, med klassen.

Från Riktpunkts redaktion önskar vi dem lycka till och uppmanar alla våra tyskspråkiga kamrater och läsare att bidra till att sprida deras nyheter och artiklar och på så sätt hjälpa dem uppnå sina målsättningar!

Läs mer: Zeitungder Arbeit (tyska) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.