Profit på Covid-19 – Giesecke och läkemedelskapitalet

Helt cyniskt har den borgerliga regeringen, men särskilt Folkhälsomyndigheten med statsepidemiologen Anders Tegnell i spetsen, utnyttjat ett virus, Covid-19, för att kapitalet skall ska göra profit på liv och död. FoHM och Tegnell har valt att inte följa råden från WHO – som Sverige finansiellt stödjer – utan råden från epidemiologen Johan Giesecke.

Giesecke har förbindelser med minst tre olika företag när det gäller läkemedel och vård. Han sitter t ex i styrelsen för läkemedelsföretaget Ultupharma som har som mål att finna nya naturliga antibiotikaläkemedel.

Hans hustru, Kajsa Giesecke, sitter också i styrelsen för ett privat sjukhus som vårdar människor som har Covid-19-viruset. Giesecke hjälper sin hustru med kontakter som är finansiärer med ’seriöst stora pengar’.

Johan Giesecke har alltså utnyttjat viruset för sina egna profitintressen.

De avslöjande mailen nedan är från journalisten Emanuel Karlstens blogg.

Johan Giesecke:

”Hej Anders och Lisa.

Hur bra är statistiken över dödsfall i influensa? Jag tror att Anders T nämnde siffran 200 – 3000 under en säsong. Var kommer den siffran ifrån? Hur pålitlig är diagnossättningen på sjukhus för dem som dör hemma?

Jag har en idé: man kunde göra en kumulativ kurva över dödsfall i influenza över en tid t ex hela säsongen 2018/2019 och fortlöpande lägga in kurvan för corona i samma graf. Sätt startpunkten t ex till första dödsfallet för bägge för jämförbarhet. – Möjligen bara dödsfall på sjukhus för bägge, om dödsbevisen är oanvändbara.

Om siffrorna för influenza är pålitliga kunde det vara intressant (och förhoppningsvis ’politiskt’ användbart) att se om coronakurvan följer influenzakurvan hela tiden. Om ni gillar idén: finns det någon på FoHM som kunde avsätta litet tid för detta?

Hälsningar,
Johan”

Enligt FoHM så har 5802 avlidit i sviterna av Covid-19.

SCB (Statistiska Centralbyrån):
” – Antalet dödsfall i början av 2020 var något högre än de närmaste föregående åren. Men detta ändrades när coronapandemin nådde Sverige i februari, säger Tomas Johansson.”

SCB fortsätter:
”Det första halvåret i år dog 51 405 personer i Sverige. Det är det högsta antalet dödsfall för årets första månaderna sedan 1869, då 55 431 dog.”

Johan Giesecke igen:
”Hej Anders (glöm inte ställa fram klockan)!

Min hustru har fått kontakt med flera finansiärer som undrar om de kan hjälpa till att snabba på utvecklingen av serologiska tester, (Och det tycker jag är lysande – varenda dag vi vinner på att börja kunna använda dem är värdefull).

Jag svarade att ni nog redan gör allt ni kan och jobbar för högtryck. Men det här gäller seriöst stora pengar – kanske de kan vara till nytta.

Kan Kajsa ringa till dig idag? Nummer?

Johan”

Som sagt var – den borgerliga och kapitalistiska staten agerar i kapitalets intressen. Ägare av vård- och läkemedelsföretagen blir rika på att befolkningen blir sjuka, på liv och död.

Kerstin Stigsson

Källor:

Tegnell-mejlen: Berättelsen om Johan Giesecke och Folkhälsomyndigheten (emanuelkarlsten.se) »

SCB: Lägsta folkökningen på 15 år under coronapandemin (scb.se) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.