Nostalgi för socialism: de flest ryssarna säger att livet hade varit bättre om Perestroika aldrig hade hänt

UTRIKES Trettiofem år har passerat sedan början av Mikhail Gorbachevs katastrofala Perestroikapolitik som ledde till kontrarevolutionens seger i Sovjetunionen 1991. Idag tror nästan hälften av det ryska folket att livet skulle vara bättre om Perestroika aldrig hade hänt.

Enligt en opinionsundersökning genomförd av Levadacentret erkänner 47% av ryssarna att livet i landet var bättre före Gorbachevs destruktiva reformplan, med bara 39% som inte håller med. 14% procent av deltagarna fann det ”svårt att svara”.

I frågan ”varför tycker du att situationen var bättre före Perestroika?” var svaren följande: 65% sa för att ”landet var starkt och enat”, 55% för att ”det var ordning i landet”, 43% för att ”relationerna mellan människor var bättre”, och 38% för att ”människor var säkra inför framtiden”.

Nästan två tredjedelar (61%) av människor över 55 års ålder, som var vuxna när reformerna började 1985, håller med om att livet var bättre förr.

I en annan opinionsundersökning, också genomförd av Levadacentret i september, visade att nästan hälften av ryssarna (49%) betraktar upplösningen av Sovjetunionen som den mest skamliga och upprörande händelsen i det förflutna.

Oavsett hur intensiv den antikommunistiska propagandan blir glömmer Rysslands folk aldrig socialismens extraordinära bedrifter och Sovjetunionens ärorika historia som står i skarp kontrast till dagens kapitalistiska barbari.

In Defense of Communism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.