Anställda på Pågatågen hotar med strejk

FACKLIGT Efter att huvudskyddsombudet på Pågatågen, Ola Brunnström, hotats med avsked på grund av sin fackliga aktivitet i samband med hyvlingen av de anställdas arbetstider har de anställda på Arriva, som driver tågen, beslutat sig för att strejka.

I händelse av att Brunnström får gå har de aviserat att de omedelbart går ut i strejk. En sådan strejk kallas vild och är olovlig eftersom de inte varslats efter konstens alla regler, vilket dock inte gör den mindre legitim.
 
Utöver det faktum att en arbetare som strejkar olovligt inte får varken strejkunderstöd eller lön kan den också leda till penningböter för de strejkande. En anställd kan dock inte sparkas på grund av deltagande. Solidariteten från andra arbetare och fackföreningar är därför central.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.