Anställda på Arbetsförmedlingen skickade arbetssökande till släktings jobbmatchningsbolag

INRIKES I fredags (13/3) kunde tidningen Arbetet berätta om att anställda på Arbetsförmedlingen (AF) funnits jäviga. Bland annat genom att en anställd på AF beslutat om att skicka arbetssökande till en släktings jobbmatchningsföretag. Den anställda menade dock att hen inte förstod att hen var jävig, trots släktband och aktivitet i samma fotbollsklubb.

Att tjänstemän använder sina positioner inom statliga myndigheter för att gynna sig själva eller vänner är såklart ingen nyhet. Men genom den aggressiva privatiseringstrend som drabbat Sverige kan vi inte vänta något annat än att korruption och jäv ökar i samma lavinartade takt.

Hanna Ater

Läs mer: AF-anställda skickade arbetslösa till kompis bolag (Arbetet.se) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.