Demonstranter i London krävde rättvisa – polisen slog tillbaka

UTRIKES I lördags samlades demonstranter i södra London för att uppmärksamma kvinnovåldet i samband med att Sarah Everards hittades död i fredags. Polisen får nu skarp kritik för sitt våldsamma agerade mot demonstranterna bland annat av Sadiq Khan, Londons borgmästare.

Polisens agerande mot demonstranterna eskalerade situationen på gatorna i London och demonstranterna fortsatte ända till måndagen. Demonstranterna kräver nu att polischefen Cressida Dick avgår, vilket hon dock enligt Sky News inte avser att göra.

Sarah försvann när hon var på väg hem den tredje mars. En 48-årig polisman är häktad misstänkt för mordet på Sarah.

Hanna Ater

Läs mer på engelska:

Sarah Everard: Met Police chief will not step down despite calls to resign over vigil tactics

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.