Han öppnade Suezkanalen men fick inte ens övertid

UTRIKES I en intervju med tidningen Business Insider förklarar Abdullah Abdul-Gawad hur han, som enda grävmaskinsförare i närheten, arbetade med att få loss fartyget Ever Given, som några dagar blockerade Suezkanalen.

Han kallades in eftersom han var den enda grävmaskinsföraren i närheten och hans jobb var att försöka gräva en liten ränna mellan båten och land, så att bogserbåtar kunde dra loss fartyget. Efter några dagar lyckades det, men Abdul-Gawads och hans kollegor pressades till deras yttersta.

De fick knappast någon vila, utan arbetade 21 timmar om dygnet och fick på sova i en barack som normalt användes av gränsvakter. En natt fick de bara en timmes sömn. Hela tiden var Abdul-Gawad orolig för att få skeppet över sig. När allt var över och Ever Given kommit loss slog sig president El-Sisi för bröstet och berömde egyptierna som fått loss skeppet. Belöningen? De har inte ens fått sin övertidsbetalning.

Utöver att vara en påminnelse om hur skör världshandeln faktiskt är, så är det hela också en påminnelse om vilka som faktiskt står för insatserna och arbetar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.