H&M stoppar bonus till anställda – vill ha aktieutdelning

FACKLIGT I en artikel från tidningen Handelsnytt framgår att H&M slopar alla bonusar till de anställda ”tills vidare” på grund av pandemin. Med hänvisning till att det är ”tufft just nu” snor de åt sig uppemot 1 500 kronor från varje anställd. Istället siktar de på aktieutdelning i höst.

Sen pandemin startade har storföretagen arbetat hårt med att dölja sina aktieutdelningar. Vissa har ställt in dem medan andra har framhärdat. De som ställt in dem har helt enkelt sparat pengarna på hög för att göra en extra saftig aktieutdelning när det politiska klimatet tillåter det.

H&M går steget längre och tar alltså ifrån de anställda sina bonusar och sin provision, trots att dessa dagligen exponeras för viruset på sina arbetsplatser och trots att det är dessa som ser till att H&M drar in pengar över huvud taget. De anställdas pengar kan istället gå till aktieägarna genom en utdelning i höst.

Det totala föraktet för vanliga människor kunde inte bli tydligare – det hela visar hur omänsklig kapitalismen är och att det är dags för ett annat samhällssystem!

Läs mer:300 miljoner i stöd till H&M – ”Goda utsikter” för vinstutdelning rakt i miljardärens ficka (Riktpunkt.nu) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.