Jimmie Åkesson föreslår nedmontering av demokratin

INRIKES I en intervju i SVD 24/4 sa Jimmie Åkesson att det inte är rimligt att utländska medborgare ska kunna rösta i regional- och kommunalval.

Om du inte är svensk medborgare får du rösta i region- och kommunalval så länge du är folkbokförd i kommunen och är medborgare i Norge, Island eller ett EU- land. Är du medborgare i ett annat land får du rösta om du varit folkbokförd i kommunen i 3 år.

Om en person bor i och är en del av ett samhälle är det självklart att personen ska få rösta i val enligt sunda demokratiska principer. Jimmies förslag kan därför inte ses som något annat än ett försök för att montera ned en bit av demokratin.

Hanna Ater

En tanke på “Jimmie Åkesson föreslår nedmontering av demokratin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.