KKE-ledaren Koutsoumbas: Rekvisition av privat hälsosektor – massanställningar i offentliga sjukhus är nödvändiga

UTRIKES Massanställningar i offentliga sjukhus, den omedelbara rekvisitionen av den privata hälsosektorn och inkluderingen av vårdpersonal i försäkringskategorin för mödosamma och farliga arbeten är de åtgärder som är nödvändiga idag, påpekade Greklands Kommunistiska Partis generalsekreterare Dimitris Koutsoumbas under ett besök på världshälsodagen 7 april i Evangelismos-sjukhuset i Aten.

Då han talade med reportrar sa generalsekreteraren: ”Idag, på världshälsodagen, är vi här vid Evangelismos-sjukhuset i Aten för att uttrycka vår solidaritet med läkarnas, sjuksköterskornas och annan sjukhuspersonals kamp, med deras enorma bidrag under pandemiförhållanden men också i varje annan fas i detta lands liv, för beskyddandet av hälsa och beskyddandet av grekiska människors liv.

Dimitris Koutsoumbas tillade att läkarna och sjuksköterskorna som med självuppoffring utkämpar denna kamp dag och natt inte behöverfalska applåder, tomma ord och gratulationer. De behöver massanställningar i offentliga sjukhus, sade han och underströk att det som behövs är den omedelbara rekvisitionen av den privata hälsosektorn i kampen mot pandemin och inkluderingen av vårdpersonal försäkringskategorin för mödosamma och farliga arbeten.

Då han tilltalade Evangelismos personal, framhöll han vårdpersonalens avgörande bidrag i skyddandet av grekiska människors liv, och hyllade det ovärderliga bidrag som de gav rum under väldigt svåra förhållanden.

KKE-ledaren betonade också nödvändigheten av solidaritet och gemensam kamp inom arbetar- och folkrörelsen, för beskyddandet av allmän hälsa och människors rättigheter, mot auktoritärism och undertryckande. ”Alla tillsammans, förenade, kan vi kämpa och bana väg. Vi må bära masker, men våra täckta munnar har en röst”, påpekade han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.