Partito Comunista i Italien: Påve Franciskus hyckleri

UTRIKES I sin predikan vid Santo Spirito-kyrkan i Sassia i närheten av Vatikanen, på söndagen den 11 april, hävdade påve Franciskus att idealet att dela egendom – i kontrast till privat egendom – är ”ren kristendom och inte kommunism”.

När de kommenterade påvens anmärkningar, karaktäriserade det kommunistiska partiet Partito Comunista påven som ”hycklande”. Här är den fullständiga kommentaren:

”Påven säger att delning av egendom är en kristen gest och inte en kommunistisk, vilket betyder att den katolska kyrkan aldrig har gjort något kristet under hela sin existens, utan begränsar sig till att predika den kända kristna välgörenheten utan att någonsin genomföra den i verkligheten.

I själva verket åtnjuter den katolska kyrkan i Italien, såväl som utomlands, många skatteprivilegier, och äger en skatt på nästan 11 miljarder Euro i fastigheter. Allt som ägs av kyrkan inom den italienska staten är undantaget från egendomsskatt och flera statsskatter.

Slutligen har Vatikanens bank genom åren varit föremål för en mängd skandaler, finansiella och icke-finansiella, bland dem ”Sindonaaffären”, spräckandet av Banco Ambrosiano, frekvent samröre med Cosa Nostra och även med Licio Gellis P2.

Den nuvarande påven fortsätter dock att fylla sin mun med vackra, ibland till och med acceptabla, ord, men han fortsätter att skydda ett system som i över 2 000 år har gjort motsatsen till vad han säger, och han agerar som en stor industriman som fortsätter att tjäna pengar och tillåter vissa personer att tjäna pengar till nackdel för hela samhället.

Så NEJ kära påve Franciskus, att dela egendom är på inget sätt en kristen gest, annars hade du gjort det för evigt och du hade inte genom åren stöttatde värsta reaktionära regeringarna som har förstört människors hela liv”.

In Defense of Communism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.