Löneförhöjning med 21 procent?

INRIKES Det är inte många som lyckas med bedriften att höja sin lön med 21 procent, men PostNords VD Annemarie Gardshol lyckades med just det. Förra året hade hon en årslön på 8,5 miljoner, enligt tidningen Publikt. Det motsvarar årslönen för ungefär 35 brevbärare.

I en sammanställning som tidningen Publikt gjort framkommer att Gardshol lyckats höja sin lön mer än någon annan VD för ett statligt bolag. PostNords styrelseordförande kallar det en ”justering” – en justering värd exakt 125 000 kronor i månaden, vilket motsvarar runt sex brevbärarlöner.

Gardshol är dock inte den mest högst lön, utan den äran tillfaller Vattenfalls VD Anna Borg, som har en årslön på nästan 16 miljoner kronor. Det motsvarar ungefär 64 brevbärarlöner.

Det är inte utan att man frågar sig vad Gardshol och Borg gör som är så viktigt, så att de förtjänar att tillsammans få lika mycket betalt som hundra brevbärare, trots att dessa utför ett av de viktigaste arbetena i samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.