Rika vaccineras först

INRIKES I en artikel i Aftonbladet framkommer att rika områden i Stockholm vaccinerats före fattiga områden, trots att pandemin slagit mycket hårdare mot de fattiga områdena och trots en uttalad vilja att prioritera de mer utsatta områdena först.

Den genomgång som gjorts visar tydligt att områden som Rinkeby, Tensta, Botkyrka och Skärholmen ligger långt efter i vaccineringstakten än Danderyd, Lidingö och Ekerö, trots att långt fler drabbats i de förra områdena. Det verkar inte ha gjort någon skillnad att regionen hade som uttalat mål att vaccinera i de ”socioekonomiskt svagare” områdena innan – verkligheten hinner ikapp och de rika prioriteras i slutändan.

Oppositionsrådet Talla Alkurdi från Socialdemokraterna beklagar sig och kallar det hela ett misslyckande. Hon vill naturligtvis ge sken av att om hon och hennes parti suttit vid makten, så hade allting sett annorlunda ut! Det tvivlar vi starkt på – vi ser tydligt hur hennes parti ordnat så att varje åtgärd som tagits under pandemin gynnat storkapitalet. Varför skulle det vara annorlunda just den här gången?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.